Göteborg – evenemang utöver de vanliga

Göteborg är västkuststaden som blandar sina rötter som arbetarstad med historia och ett gediget kulturellt utbud. Idag erbjuder Göteborg stora och små evenemang i olika kategorier. Här finns något att göra för alla åldrar och alla intressen. Ta en tur ut i den västkustska skärgården, gör ett besök på operan, gå på museum eller ta med familjen på en fartfylld dag på nöjesparken Liseberg. Lockar djur och natur rekommenderas ett besök i Slottsskogen eller på tropikanläggningen Universeum. För den musikintresserade kan ett besök på någon av stadens festivaler vara ett alternativ.

Göteborg är en kultur- och nöjesstad

Göteborg bjuder till fest

Ett återkommande event i Göteborg är musikfestivalen Way Out West som arrangeras i den stora stadsparken Slottsskogen. Festivalen har vuxit från ett mindre event till ett evenemang som lockar folk från stora delar av Europa. Festivalen omnämns ofta av besökare som en av de vänligaste p.g.a. sitt ställningstagande för hållbar utveckling och allas lika värde. Förutom Way Out West arrangeras också festivalerna Metaltown Indoors och Summerburst. I augusti varje år arrangeras också Göteborgs kulturkalas. Under en knapp vecka finns det en mängd olika festplatser utspridda i staden.

Under Göteborgs kulturkalas kan både invånare och turister frossa i kulturupplevelser av olika slag. På de olika festplatserna kan man uppleva opera, konst, musik, karneval, slöjd, gatuteater, film, litteratur och teater. Under de sex dagar som Göteborgs kulturkalas pågår varvas de kulturella inslagen med matkultur från världens alla hörn. Befinner du dig i Göteborg under den här kulturfestivalveckan är chansen stor att du kommer skaffa nya erfarenheter och upptäcka nya ämnesområden. Upptäcker du ett ämnesområde som fångar dig finns det gott om möjligheter att fördjupa sig ytterligare på museum, bibliotek eller opera.

Way Out West 2016

Den största musikhändelsen i Göteborg är den tidigare nämnda alternativa musikfestivalen Way Out West. Den årliga festivalen, som arrangeras i Slottsskogen, bjuder på en hel del intressanta artister. Årets upplaga var inget undantag. Bland artisterna som spelade på festivalen finns det ett par som är värda att nämna lite extra. Äntligen var det dags för The Libertines att spela i Sverige igen och de bjöd på en kritikerrosad spelning som var värd att vänta på. Men det är framförallt blandningen av olika artister som, har gjort och gjorde, årets festival till en framgång.

I årets line-up fanns bland annat gästande artister som Massive Attack & Young Fathers, PJ Harvey, Morrissey, Sia och The Libertines. Dessa internationella artister och band mixades med kända svenska namn som Zara Larsson och Seinabo Sey. Musikfestivalen som redan från början haft en inriktning på den alternativa musikscenen har satsat på ett brett spektrum av artister från hela världen och lockar besökare från jordens alla hörn till Göteborg. Festivalarrangörerna har också tagit tydlig ställning för hållbar utveckling och allas lika värde. Till exempel så är all förtäring som serveras på festivalen vegansk.

Ta del av hela Göteborg

Gör ett besök på västkusten och ta del av det kulturutbud som erbjuds i Göteborg. På skärgårdsöarna kan du uppleva kulturarv i form av kallbadhus och sjöliv. Ta en kort promenad från centrum till de pittoreska tidigare arbetarkvarteren i Haga och strosa runt i små butiker och besök mysiga caféer. Upplev djur och natur på nära håll på Universeum eller besök något av stadens många museum. Staden har ett stort utbud av olika aktiviteter och arrangemang för alla intressen och åldrar.