Se och göra på Västkusten

Västkusten är ett fantastiskt resmål för både den som gillar större städer och för den som tycker om havet och naturen. Här ligger Sveriges näst största stad, Göteborg, som är en välbesökt turistort med massor av spännande upplevelser för både vuxna och barn. Inte minst Liseberg, som är en av Sveriges största turistattraktioner lockar med sina karuseller och berg- och dalbanor. Liseberg är en nöjespark med mycket fina omgivningar, och planteringarna och åkattraktionerna är förmodligen de häftigaste som finns i det här landet. Allt detta gör Västkusten väl värt ett besök.

Västkusten och Göteborgs kända hamnsiluett

Västkusten och Göteborg har mycket att erbjuda

Förutom Liseberg finns det mycket annat att se i denna pärla till stad. Alfons kulturhus erbjuder roliga aktiviteter för barn i alla åldrar. Här finns också Naturhistoriska museet och Sjöfartsmuseet vilka lockar tusentals turister varje år. Dessa museer visar upp en rik fauna där möjligheterna att lära sig mer om natur och sjöfart är enorma. Västkusten är verkligen en plats för stadsturism. Göteborg erbjuder nämligen också ett stort utbud när det gäller shopping och affärer. Besök gärna Femmanhuset som är en av Göteborgs största gallerior.

Förutom den fina stadsturismen erbjuder Västkusten också en vacker och innehållsrik landsbygd. Här kan man besöka trevliga campingar och åka ut på bondgårdar och 4H-gårdar där man både kan få rida på ponny och klappa getter. Ett annat populärt utflyktsmål är att besöka någon av de gårdar som säljer gårdsglass. Glassen är då tillverkad på bondgården med mjölk från gårdens kor och med smaksättning från råvaror som odlats i gårdens närhet. Detta ger en fantastiskt god glass med en genuin smak, något som uppskattas av både stor och liten.

Västkustens skärgård är oerhört vacker

Vid Västkusten finns en skärgård som är otroligt fin. Här finns öar som till exempel Brännö, vilken är omsjungen av Håkan Hellström i ”Brännö serenad”. Båtturerna hit ut går med jämna mellanrum. På helgerna är det dessutom ofta lokala loppmarknader längs de slingrande vägarna på de kuperade öarna. Skärgården har en fantastisk och varierad natur och erbjuder många badmöjligheter från både klippa och strand. När måsarna skränar och solen skiner, då är det som allra bäst att vara på någon av öarna i denna vackra skärgård.

Det finns en rad olika orter på Västkusten som är väl värda ett besök. Varberg är till exempel en mycket populär sommarstad med både campingmöjligheter och ett rikt nattliv. Hit åker ungdomarna i bygden på sommaren för att festa och fira att det är sommar. Två andra populära orter är Frillesås och Vallersvik som erbjuder mycket bra familjecamping och badstränder. Här kan man köpa sig en god glass och sitta på någon av klipporna och se solen gå ner bakom den lummiga skogen.

Västkusten är ett av Sveriges bästa resmål

Västkusten har något för både ung och gammal. Här finns den vackra naturen och här finns också det rika utbudet av nöjen i den stora staden Göteborg. Liseberg är nästan ett måste att besöka och landsbygden likaså. Passa på att göra något äventyrligt eller ta det bara lugnt och ligg och slappa vid havet när du är här. Du kommer att både få din äventyrslusta tillfredsställd och dessutom kunna njuta av en oerhört vacker natur som inte gör någon besviken. Detta är en plats som passar både barnfamiljen och dig som är singel.