Segla i Marstrand

Västkusten sägs vara en av Sveriges vackraste platser där du kan njuta av närhet till både hav och natur. Marstrand är ett ställe som har hyllats speciellt för den västkustkänsla som infinner sig vid åsynen av de små husen och doften av skaldjur. Med havet ett stenkast bort är segling en populär aktivitet som utförs en hel del under sommarmånaderna. Oavsett om du är nybörjare eller lite mer erfaren så finns det kurser och aktiviteter för alla seglingsintresserade. Match Cup Sweden är en seglingstävling som väldigt många känner till och den sker just i Marstrand.

Marstrand är stället att vara på för segling

Marstrand är västkustens pärla

Ifall du känner att du själv skulle vilja lära dig mer om både havet och segling så anordnar Svenska Seglarförbundet och Sjöassistans seglingskurser i Marstrand. Dessa kurser pågår mitt under Match Cup Sweden och grupperna består av 3-4 personer, vilket gör att du får all hjälp du behöver. En instruktör är självklart med och båten som gruppen kommer att använda är C55. För dig som inte vill missa Match Cup Sweden hålls seglarskolan precis vid besöksområdet. Anmälan gör du när du är på plats.

Detta är ett utmärkt tillfälle att få känna på äkta västkustkänsla på västkustens vackra pärla: Marstrand. Det erbjuds även seglingskurser för funktionshindrade för de som är intresserade. Att segla ger inte bara en känsla av gemenskap med de övriga ombord utan du får även också tillfälle att se vackra landskap och öar som du kanske inte skulle ha möjlighet till annars. Lär dig mer om havets djup och den säkerhet som behövs ute till havs medan du knyter nya band med de andra på segelbåten!

Det finns något för alla

Det finns olika typer av segling och för de som vill segla lite mindre båtar finns även den mindre båtvarianten jolle. På västkusten är namnet ”dinge”. Båten är en typ av roddbåt och den är öppen framtill. Det finns jollar både för en eller flertalet passagerare och det som skiljer jollen från de övriga båtarna är att det inte finns något fast köl, utan jollen är istället försedd med centerbord. Segeljollar är väldigt vanliga i kappsegling då de är nätta och snabba att vända om. Dessa hittar du lätt i Marstrand.

För äldre barn som vill lära sig att segla är jollen utmärkt som första båt då den är såpass liten. Marstrand är även hem för båtmässan som anordnas varje år i slutet på augusti. Mässan lockar en mängd folk som alla har samma intresse för båtlivet och segling, och här kan du även testa på att segla och även öka din kunskap om båtar och havet. Det anordnas också klassmästerskap i segling vilket kan vara inspirerande att titta på för att utvecklas till det bättre.

Västkusten är en oas

Västkusten har alltid kännetecknats av skaldjur, hav och segling. En oas för många där de kan utöva sin favoritsport, till exempel segling. Många besöker västkusten och framförallt Marstrand för att få en riktig semesterkänsla och få njuta av Sveriges skönhet. För den som tröttnar på segling finns det annat att göra så som att besöka Karlstens fästning som ligger högst upp på ön, Marstrands kyrka eller bara gå runt på torget där det finns både butiker och pubar öppna för besök.