Tylösand – västkustens klassiker

Finns det något bättre än svensk sommar? Möjligen just svensk sommar på västkusten kanske. Längs västkusten finns det många härliga smultronställen oavsett om man letar efter en avkopplande weekend med familjen, sol och bad med vännerna eller nattliv i absolut världsklass. Givetvis är Göteborg den största staden på västkusten, men om man tar sig lite längre söderut kommer man till det som brukar kallas västkustens klassiker, eller pärla; Tylösand. I Tylösand kan du ta för dig av allt de bästa med svensk sommar. Stränder, golfbanor, ett rikt uteliv och nästan alltid garanterat bra väder är några av fördelarna med detta paradis.

Tylösand är alltid vackert

Tylösand är ett golfparadis

En viktig sak på semestern oavsett vart man tar sig, är att det finns en variation i upplägget och ett brett utbud av saker att göra. Här kan Tylösand leverera det mesta. Till exempel hittar vi här några av landets bästa golfbanor. Till exempel kommer närliggande Halmstad GK alltid i topp när det kommer till att ranka de tio bästa banorna i Sverige varje år. Denna bara bjuder på såväl kuperade hål med öppna landskap som magiska inspel till greener som är omringade av lummiga skogar.

Efter 18 hål brukar man säga att det är dags för det 19:e hålet – då man tar ett och annat glas valfritt och summerar dagen. Här kan Tylösand bjuda på några helt otroliga barer och restauranger både intill golfbanan, men också om man väljer att ta sig fem minuter bort till några av alla uteställen som finns längs vägen och framför allt nere vid vattnet. Förslagsvis bor man i närheten och har nära till att byta om, lägga av sig golfbagen och göra sig redo för kvällen.

Uteliv i absolut världsklass

Du har säkert inte missat hur populärt det är att gå ut och festa här under sommaren. Det är inte särskilt konstigt med tanke på det breda utbudet av uteställen och festsugna besökare. Ett måste att pröva på är Hotel Tylösand som under dagen har en avslappnad stämning med lugnare musik, barer och trevliga platser att hänga på. Däremot skruvas tempot upp under kvällen och hotellets inne- och uteplatser förvandlas till landets i särklass kanske bästa nattklubb för alla över 18 år.

Vilken slags publik kan du vänta dig när du går ut på Hotel Tylösand eller de närliggande ställena? Medan Båstad och Falsterbo kanske har en mer koncentrerar klientel av tennis- och hästälskare, är det långt mycket mer varierat när det kommer till denna pärla. Här samlas allt från Gyllene Tider-nostalgiker, hårdrockare och semesterglidare. Många ser detta som en av de stora fördelarna med västkustens pärla; att man träffar så många olika typer av människor i en trevlig och varm miljö.

Tylösand är alltid värt ett besök

Om du planerar nästa semester eller weekend är det ett hett tips att kika med på vad Tylösand har att erbjuda. Om du letar efter avkoppling, aktiviteter, en blandad publik, riktigt bra musik och en genuint varm stämning så är det här stället att besöka. Det kan vara en bra idé att vara tidigt ute med bokningar och annat rent administrativt då denna klassiker tenderar att bli ett populärt resmål när det nalkas högsäsong – så var ute i god tid.